VH ict Groningen cloud diensten ISAE 3402 type II

Na een uitgebreide audit van Afier IT auditors heeft VH ict voor haar dienstverlening in de cloud (ook bekend als Netwerkplan) een ISAE-3402 type II verklaring ontvangen.

Cloud-diensten van hoge kwaliteit

De ISAE 3402 II verklaring toont niet alleen aan dat de interne processen van VH ict betrouwbaar zijn en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Deze rapportage bewijst ook dat VH ict in het afgelopen jaar alle nodige maatregelen genomen en effectief toegepast heeft om als serviceorganisatie een optimale risicobeheersing, data- en privacybescherming en continuïteit te kunnen garanderen.

Richard Hulst, Directeur van VH ict: “Wij zijn er trots op dat wij wederom met vlag en wimpel geslaagd zijn voor deze belangrijke verklaring. De hoge kwaliteit van onze processen, clouddiensten en security-maatregelen, waar ons hele team zich dagelijks voor inzet, is hiermee officieel bevestigd”.

 ISAE 3402 type II

Financiële instellingen die hun ICT aan een serviceorganisatie outsourcen blijven, als gebruikersorganisatie, eindverantwoordelijk voor de interne beheersing.

ISAE 3402 is een internationale standard voor zekerheid bij uitbesteding. Met een ISAE 3402 verklaring kunnen financiële instellingen, in geval van outsourcing, voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en aantonen dat alle uitbestede processen en risico’s goed beheerst worden.

De ISAE 3402 verklaring geeft zekerheid over de werking van de interne processen en van de genomen beheersingsmaatregelen om de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening te garanderen. T.o.v. de type I verklaring garandeert het type II rapport niet alleen de opzet en het bestaan maar ook de effectieve toepassing van deze processen en maatregelen.

Financiële diensten in veilige handen

In Noord-Nederland besteden financiële dienstverleners, zoals verzekeraars, accountants en financieel adviseurs, steeds vaker hun ICT uit aan VH ict. Het merendeel van deze organisaties heeft zijn ICT ondergebracht bij VH ict CLOUD.

“Als ICT-partner spelen wij meestal een belangrijke en strategische rol bij onze klanten”, voegt Richard Hulst toe. “Daarom zien wij het als onze plicht naar onze opdrachtgevers in de financiële branche om over een ISAE 3402 type II rapportage te beschikken . De verklaring geeft deze organisaties de zekerheid dat hun dienstverlening bij VH ict CLOUD in goede en vooral veilige handen is”.

Vooruitstrevende IT-partner

Tenslotte benadrukt de heer Hulst dat deze ISAE 3402 II verklaring voor VH ict niet zomaar een extra “certificering” is.

“Bij VH ict vinden wij het heel belangrijk om onze dienstverlening en processen continu te blijven verbeteren. Bovendien zijn wij al 20 jaar vooruitstrevend in ons vakgebied, met name op het gebied van IT-security. Deze certificering past dus perfect bij onze strategische doelen als vooruitstrevende IT-partner van het Noord-Nederlandse bedrijfsleven”.

Geïnteresseerd in onze cloud diensten? Klik hier en neem direct contact op mijn een van onze cloud-experts.

Gerelateerd nieuws

Nieuwsoverzicht

Wij gaan verhuizen!

6 november 2019 Algemeen

Vrijdag 8 november wordt voor VH ict een echte mijlpaal. Op die dag…

Lees verder

Ondersteuning voor Windows 7 loopt in januari af!

12 juni 2019 Algemeen

  Microsoft heeft aangekondigd per 14 januari 2020 te zullen stoppen met de…

Lees verder