VH ict is voor ons een echte partner en een belangrijke schakel in ons bedrijfsproces.

Thijs Helmers Algemeen Directeur

“Zelf ben ik ooit als systeembeheerder begonnen bij ons familiebedrijf. Destijds kwamen Google en ik samen nog heel ver. Door mijn functiewijziging en ontwikkelingen binnen de ICT, kan ik deze werkzaamheden tegenwoordig beter overlaten aan de experts.” Thijs Helmers, Algemeen Directeur bij Interwinngroep B.V., schakelde in 2009 VH ict in ter ondersteuning van de eigen ICT-afdeling. De Interwinngroep telt ruim honderd medewerkers, verdeeld over drie locaties waarvan het hoofdkantoor in Winschoten is gevestigd. De organisatie zorgt voor de inrichting van kantoren, technische installaties in gebouwen, het leveren van kantoor- en facilitaire middelen en documentoplossingen. “Als het netwerk er een halve dag uit ligt, kan al het personeel bij wijze van spreken wel naar huis: machines kunnen niet produceren, bestellingen kunnen niet afgehandeld worden en de administratie kan haar werk niet doen. Daarom is VH ict zo belangrijk voor ons.”

In 2009 vond er een grote migratie plaats: Interwinn ging als een van de voorlopers in IT-land ‘virtueel’. Het netwerk werd opgebouwd uit een aantal lagen; eerst de storage en daarna de servers. “We zijn destijds op zoek gegaan naar een externe partij die dat voor ons kon verzorgen, via ons eigen netwerk kwamen we bij VH ict terecht. We vonden en vinden de schaalbaarheid, het maatwerk, de kennis en flexibiliteit erg prettig aan hun concept.” Het netwerk wordt regelmatig vernieuwd en up-to-date gehouden. “Begin 2016 hebben we met VH ict weer een grote versnieuwingsslag gemaakt: de upgrade naar Microsoft Office 2016, Microsoft Exchange 2016 en is de Windows Server 2012 voorzien van de laatste updates.”

“VH ict is voor ons een echte partner. We maken voor de dagelijkse gang van zaken gebruik van een beheercontract: zij verzorgen onze tweedelijns support ter ondersteuning van onze eigen ICT-afdeling, tijdens de vakantieperiodes verzorgen ze de volledige support. Bij aanvang van een project vormen we samen een projectgroep, met onze eigen mensen en specialisten van VH ict. Die groep buigt zicht over het ontwerp van het nieuwe netwerk en geeft vorm aan het plan. In de startfase is VH ict veel betrokken, gedurende het project gaan onze eigen systeembeheerders in de lead.” Thijs vindt het bovendien prettig dat VH altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. “Zo attendeerden zij ons op de toename van ransomware en wat we hiertegen konden doen. Hun innovatieve oplossingen passen we vaak direct toe in de organisatie. Ze zijn altijd een belangrijke schakel in ons bedrijfsproces.”