De specialisten van VH zijn mijn verlengstuk op het gebied van ICT-security.

Jurgen de Haas ICT-Beheerder

De Dijkstra Groep, gevestigd met haar kantoor in Leek aan de A7, is een bundeling van twee bedrijven; Koninklijke Sjouke Dijkstra (KSD) en Mug Ingenieursbureau met een tweede locatie in Opmeer. De gehele groep telt nu ruim 180 medewerkers en de organisatie is nog steeds groeiende. De bedrijven zijn actief op het gebied van infra, milieu, geo-informatie, duurzame energie, archeologie en geo-ICT. De bedrijven opereren zelfstandig, maar door het bundelen van hun krachten kunnen ze ook gezamenlijk projecten realiseren en begeleiden. ‘Voortgang door Innovatie’ is de missie van de groep, dit geldt uiteraard ook voor de afdeling ICT.

Aan het woord is Jurgen de Haas, ICT-beheerder van de Dijkstra Groep. “Door een snelle veranderende technologische omgeving met diverse innovatieve ontwikkelingen sta je als ICT-beheerder voor een behoorlijk aantal uitdagingen op ICT-vlak. Door de groei van de organisatie en de toename van mobiele werkplekken, speelt security een zeer cruciale rol. Dit betekent dat het noodzakelijk is om duurzame en kwalitatieve oplossingen te hebben met betrekking tot beveiliging.”

De Dijkstra Groep is VH klant vanaf het eerste uur: nu dus al 17 jaar. Van ICT-ondersteuning en serverbeheer tot beveiligingsdiensten. “Een partner op het gebied van ICT-beveiliging is tegenwoordig ook onontkoombaar, zegt Jurgen de Haas. De specialisten van VH ict SECURITY zijn mijn verlengstuk op het gebied van kennis en oplossingen voor bijvoorbeeld ransomeware, de wet bescherming persoonsgegevens, datalekken en mobiele werkplekken.”

“We maken gebruik van verschillende producten uit de Sophos Network Security lijn, firewall, Wi-Fi, VPN, web- en e-mailbeveiliging. Naast de “normale” netwerkbeveiliging, voor het beschermen van onze fysieke en virtuele servers tegen malware-bedreigingen, gebruiken wij Netwerk protection in de Sophos UTM. Daarbij hebben we, door de komst van allerlei mobile devices, denk aan tablets, smartphones en laptops, de beveiliging uitgebreid met Sophos Mobile Control. Dit is gecombineerd met Sophos Authenticator, een 2-traps inlogmethode managementsysteem waarmee onze gebruikers altijd veilig op ons bedrijfsnetwerk kunnen komen, tijd- en plaatsonafhankelijk. ”

“Door gebruik te maken van één pakket voor de gehele beveiliging kan ik de systemen voor ieder willekeurig apparaat eenvoudig installeren en configureren. Dit maakt het schaalbaar en zorgt voor efficiënt onderhoud, waardoor het makkelijk beheersbaar is, aldus Jurgen de Haas.”

“Kortom, ons bedrijfsnetwerk is op een zeer hoog niveau beschermd tegen bedreigingen van buitenaf, zonder dat alles wordt ‘dichtgetimmerd’ en ‘lamgelegd’. Ik moet er niet aan denken wat voor impact het heeft voor de gehele organisatie als dit niet goed is geregeld. Ja, daar zou ik dan wel wakker van kunnen liggen, zegt Jurgen de Haas.”