HPE magazine Just Right IT (editie 3/2017)
De belangrijkste feiten van hybride IT

Als u er al iets van weet, zal deze term u niet verrassen. Als dat niet het geval is, denkt u misschien dat uw bedrijf nog niet klaar is voor deze grote stap.
Maakt u zich niet ongerust. Het is niet alleen eenvoudiger dan u denkt, het brengt ook geweldige financiële en operationele voordelen.

Wat is hybride IT?

Simpel gezegd betekent het dat u zaken die veilig en voorspelbaar moeten zijn in uw traditionele IT-omgeving behoudt, terwijl u standaardapplicaties en meer flexibele data (mobility en IoT) verplaatst naar de cloud. De veiligheid en controle van uw onpremise IT. De inzichtelijkheid van de kostenvoordelen in de cloud. Wie wil dat nou niet? Zo kunt u workloads daar opslaan waar ze het meeste waarde genereren tegen de laagste kosten. HPE en uw business partner helpen u graag met het creëren van de juiste hybride IT-infrastructuur op basis van uw specifieke behoeften.

“Hybride IT is de strategie van de toekomst…”
-Meg Whitman, CEO, Hewlett Packard Enterprise

Hybride IT: een win-win situatie voor uw IT Infrastructuur

Cloud computing biedt veel bedrijven een alternatief ten opzichte van een on-premise IT-omgeving met name op het gebied van flexibiliteit, lagere initiële investering én schaalbaarheid. Een puur cloud-model is vaak alleen aantrekkelijk voor bedrijven met weinig of geen bestaande infrastructuur. Uw bestaande, on-premise IT infrastructuur
biedt u meer veiligheid en controle over uw gegevens en performance. Wilt u allebei? Dan biedt een hybride IT-model u de juiste infrastructuur; u houdt uw bedrijfskritische applicaties en diensten op uw eigen locatie, binnen de eigen firewalls en de niet bedrijfskritische applicaties en diensten migreert u naar de cloud. Deze hybride aanpak combineert het beste van twee werelden en geeft u meer opties om specifieke taken uit te voeren.

Waarom hybride IT?
Met een hybride IT-infrastructuur kunt u beslissen welke workloads u in de cloud zet en welke u in uw eigen, on-premise IT houdt. Zo creëert u een aanpasbare infrastructuur waarmee u aan de (wisselende) vraag van uw bedrijf voldoet. In het recente Spiceworks onderzoek¹ zei 93% van de IT professionals dat hun organisatie een hybride IT aanpak gebruikt of het komende jaar overweegt. Vaak zijn beslissingen met betrekking tot de locatie van gegevens tactisch of strategisch. Dat wil zeggen dat een workload die van
cruciaal belang is voor het bedrijf of zeer gevoelige informatie bevat, binnen de firewall van het bedrijf kan worden gehouden. Een grotendeels ongedifferentieerde applicatie kan daarentegen in de public cloud geplaatst worden. Een bedrijf kan een toepassing in een private cloud testen en daarna omzetten naar een public cloudplatform om reden van kostenefficiëntie, of weer terugschakelen. Dit nieuwe hybride IT-model kan als een virtuele omgeving worden gezien waar workloads zich van en naar bepaalde
sourcingmodellen bewegen.

Belangrijkste redenen voor organisaties om een hybride IT benadering te gebruiken of te overwegen¹:
• Technologische vernieuwing/modernisering;
• Groeiende vraag van de onderneming of de veranderende
infrastructuur;
• Beperkte tijd en te weinig IT-medewerkers voor het beheer van de
on-premise infrastructuur.
(¹Spiceworks Voice of IT research panel of 300 IT decision-makers in the U.S., on behalf of Hewlett-Packard Enterprise, October 2016.)

Verhoog uw productiviteit en flexibiliteit met hybride IT.
Met een hybride IT aanpak kunt u zich gemakkelijk aanpassen aan veranderende zakelijke omstandigheden zonder te moeten investeren in nieuwe hardware en software om de pieken in de vraag te kunnen opvangen. U behoudt de voordelen van een on-premise infrastructuur en u heeft ook de flexibiliteit en kostenbesparing die
de cloud u biedt.
Door een verschuiving van kapitaal-kosten (CAPEX) naar bedrijfslasten (OPEX), kunt u met een hybride IT aanpak uw budget beter beheren. En wanneer u bepaalde toepassingen naar de public cloud verplaatst, heeft u niet langer gespecialiseerde resources nodig om ze te beheren. Updates worden automatisch uitgevoerd waardoor
u altijd toegang heeft tot de nieuwste functies en u geen zorgen hoeft te maken over beveiligingspatches.

De 5 belangrijkste voordelen die organisaties ervaren of verwachten van een hybride IT aanpak¹:
1. Verbeterde schaalbaarheid
2. Lagere initiële investering
3. Verhoogde efficiëntie
4. Vereenvoudigd beheer
5. Verhoogde betrouwbaarheid
(¹Spiceworks Voice of IT research panel of 300 IT decision-makers in the U.S., on behalf of Hewlett-Packard Enterprise, October 2016.)

Wat is voor u de meest geschikte infrastructuur?
Evalueer uw IT-omgeving en breng uw infrastructuurvereisten in kaart; heeft u goed zicht op uw technologie-vereisten (servers, processen en toepassingen) zowel on-premise als in de cloud? Dan weet u wat nodig is om te groeien en uw systeem te verbeteren voor de toekomst.
Als u applicaties uitvoert in een hybride IT-omgeving, heeft u moderne servers nodig voor een snellere verwerking. Moderne netwerken bieden u hogere bandbreedte om snel gegevens over te zetten van uw on-premise omgeving naar de cloud en weer terug. En moderne opslag zorgt ervoor dat u voldoende ruimte heeft voor de groeiende hoeveelheid gegevens.

HPE Just Right IT oplossingen voor uw moderne IT-infrastructuur:
Servers
HPE ProLiant Gen9 Servers kunnen de workload van elk MKB bedrijf aan. Ze zijn ideaal voor modernisering van uw IT omgeving, virtualisatie en hybride IT.
Opslag
HPE StoreVirtual 3200 storage array is een volgende generatie, flexibele gedeelde opslag, gebouwd op de toonaangevende HPE software-defined storage-technologie.
Netwerken
Aruba Access Points en Switches optimaliseren dynamisch de Wi-Fi-prestaties bij mobiele gebruikers. Ingebouwde detectie tegen aanvallen van buitenaf houdt uw netwerk veilig.