Na een uitgebreide audit van Afier IT auditors heeft VH ict voor haar  dienstverlening een ISAE-3402 type II verklaring ontvangen 

 IT-diensten van hoge kwaliteit 

De ISAE 3402 type II verklaring toont niet alleen aan dat de interne processen van VH ict betrouwbaar zijn en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Deze rapportage bewijst ook dat VH ict in het afgelopen jaar alle nodige maatregelen genomen en effectief toegepast heeft om als serviceorganisatie een optimale risicobeheersing, data- en privacybescherming en continuïteit te kunnen garanderen. 

Peter van der Veen, Directeur van VH ict: “Wij zijn trots dat wij wederom met vlag en wimpel geslaagd zijn voor deze belangrijke verklaring. De hoge kwaliteit van onze processen, clouddiensten en security-maatregelen, waar ons hele team zich dagelijks voor inzet, is hiermee nogmaals officieel bevestigd 

 ISAE 3402 type II 

Financiële instellingen en bedrijven die hun ICT aan een serviceorganisatie outsourcen blijven, als gebruikersorganisatie, eindverantwoordelijk voor de interne beheersing.  

ISAE 3402 is een internationale standard voor zekerheid bij uitbesteding. Met een ISAE 3402 verklaring kunnen financiële instellingen, in geval van outsourcing, voldoen aan hun wettelijke verplichtingen en aantonen dat alle uitbestede processen en risico’s goed beheerst worden. 

De ISAE 3402 verklaring geeft zekerheid over de werking van de interne processen en van de genomen beheersingsmaatregelen om de kwaliteit en veiligheid van de dienstverlening te garanderen. T.o.v. de type I verklaring garandeert het type II rapport niet alleen de opzet en het bestaan maar ook de effectieve toepassing van deze processen en maatregelen. 

 Financiële diensten in veilige handen 

In Noord-Nederland besteden financiële dienstverleners, zoals verzekeraars, accountants en financieel adviseurs, steeds vaker hun ICT uit aan VH ict. Het merendeel van deze organisaties heeft zijn ICT ondergebracht bij VH CLOUD. 

Als ICT-partner spelen wij meestal een belangrijke en strategische rol bij onze klanten”, voegt Peter van der Veen toeDaarom zien wij het als onze plicht naar onze opdrachtgevers in de financiële branche om over een ISAE 3402 type II rapportage te beschikken. De verklaring geeft deze organisaties de zekerheid dat hun dienstverlening bij VH ict in goede en vooral veilige handen is”. 

Vooruitstrevende IT-partner 

Tenslotte benadrukt de heer Van der Veen dat deze ISAE 3402 II verklaring voor VH ict niet zomaar een extra certificering is.  

“Bij VH ict vinden wij het heel belangrijk om onze dienstverlening en processen continu te blijven verbeteren. Bovendien zijn wij ruim 20 jaar vooruitstrevend in ons vakgebied, met name op het gebied van IT-security. Deze verklaring past dus perfect bij onze strategische doelen als vooruitstrevende IT-partner van het Noord-Nederlandse bedrijfsleven”.  

 Kijk op www.isae3402.nl voor meer informatie over de ISAE 3402 accreditatie.

Gerelateerd nieuws

Nieuwsoverzicht

VH ict is trots om te melden dat wij het ISO 27001:2022 certificaat hebben behaald

24 oktober 2023 Algemeen

VH ict is trots om te melden dat wij naast onze ISAE3402 type…

Lees verder